
Directions
Εκτέλεση
1Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, 1/2κ.γ. αλάτι και 1/4κ.γ. πιπέρι, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
2Ξεπλύνετε καλά τον σολομό και στεγνώστε τον. Βάλτε τον μέσα στο μπολ με την μαρινάρα που φτιάξατε, καλύψτε το μπολ με διαφάνεια και αφήστε το στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες
3Βγάλτε τον σολομό από την μαρινάρα και μεταφέρετέ τον σε ένα ταψάκι. Ρίξτε την μαρινάρα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να αρχίσει να βράζει (4 με 5 λεπτά).
4Απλώστε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω στο γκριλ, το οποίο θα έχετε λαδώσει πριν καλά, σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία στο αέριο. Απλώστε πάνω του με ένα πινέλο το μείγμα από το τηγάνι και αφήστε τον να ψηθεί μέχρι η βάση του να πάρει ένα καφέ χρώμα (3μιση με 4 λεπτά). Με μια μεγάλη σπάτουλα, γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, αλείψτε τα με το μείγμα και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι ο σολομός να ψηθεί εντελώς αλλά να φαίνεται και ζουμερός στο κέντρο του πιο χοντρού του σημείου (κόψτε για να τσεκάρετε), περίπου 5 με 6 λεπτά.
5Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα ένα ζεστό πιάτο, στολίστε τον με φέτες λεμονιού, προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε.
0 Reviews
